Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Asserbo sommerhus

frit svævende frirum

Asserbo sommerhus svæver næsten over jorden med sin lette trækonstruktion. Sommerhuset er placeret i en græsklædt lysning i skoven tæt ved Nords​jællands kyst og i nærheden af Arresø. Sommerhusets trækonstruktion er foldet op og rundt, så træet danner en skærmende ryg mod nord, glider op over huset i et let taget, og fortætter i et stort luftigt udhæng, der skærmer mod solen. Asserbo sommerhus er står i det indre som en enkel og præcis ramme med et opholdsrum med direkte udgang til terrassen. Som rammen udgør opholdsområderne ét sammenhængende rum med en glidende overgange mellem ude og inde.

Facaderne på Asserbo sommerhus er beklædt med sortmalede brædder, tagudhængets underside har ubehandlede fyrretræslister under et gennemsigtigt tagparti. Resten af taget er beklædt med tagpap. Indendørs er både gulve, vægge og lofter beklædt med hvidmalede brædder. Projektet er skabt i samarbejde med arkitekt Pernille Poulsen.

Huset har været vist i en række tidsskrifter og bøger i både Danmark og udlandet herunder spanske AD Architectural Design og MD Design i Tyskland.

Bygherre
Privat
Område
64 m²
Årstal
2001
Beliggenhed
Asserbo, Danmark
Samarbejde
Arkitekt maa Pernille Poulsen, Ingeniør Dominia
Billeder
Adam Mørk