HF VUC
Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

HF VUC

Åben læring

HF VUC skaber rammerne for fællesskab og synergi. Huset bringer kursister, undervisere og gæster sammen gennem en grøn, solbelyst have, et åbent atrium og rumligheder, der opfordrer til samarbejde.

HF VUC i Helsingør er et indbydende og åbent læringsmiljø, der danner ramme om spontane møder og synergi mellem kursister og undervisere. Huset summer af aktivitet og den åbne arkitektur tillader husets brugere at blive inspirerede af alle de initiativer, som skolen har at byde på. Det stilrene, moderne design i husets indre – med trippelhøje rumligheder, svævende grupperum og store vinduer – gør HF VUC til et attraktivt og fremtidssikret læringsbyggeri. På samme tid bliver husets ydre en fortælling om Helsingørs rige historie, da de røde tegl går i forbindelse med ældre, historiske bygninger i området. Den dynamiske facade giver huset et markant udtryk i gadebilledet og sender et klart signal om, at HF VUC er en kvalitetsstærk og kreativ skole.

Et åbent og levende miljø

Husets trippelhøje atrium er et varmt og imødekommende ankomstrum, der inviterer brugerne videre op gennem huset. Atriet er både et socialt samlingspunkt og indgangen til alle undervisningslokaler. Den centrale, indbydende læringstrappe bruges både til bevægelse gennem huset og til at huse store forsamlinger til kulturelle og sociale arrangementer. Ovenlys i taget sikrer en naturlig og rar belysning og et godt indeklima, der gør atriet til et imødekommende opholdsrum, hvor mennesker mødes på tværs af formål og interesser. Gruppearbejdsrum svæver som broer over rummet og danner ramme om fordybelse i gruppearbejdet og idéudvikling mellem forskellige grupper. Det lyse atrium – med plads og rum til både kulturelle og sociale events – sikrer et levende studiemiljø for kursisterne og gør huset til en attraktiv arbejdsplads for undervisere og administration.

I designet har vi prioriteret gennemsigtighed, så husets brugere kan få en fornemmelse af livet og aktiviteterne i HF VUC. Med husets mange store og imødekommende glasdøre er natur og frisk luft aldrig langt væk. Åbenheden skaber en naturlig overgang mellem inde og ude og lader lyset strømme ind i atriet. I pauser kan kursister og medarbejdere nyde solen og samværet i skolens have eller sidde og reflektere under havens læringstræ. Projektet understreger skolens unikke omgivelser gennem en tagterrasse. Herfra kan husets brugere nyde udsigten til Øresund og indånde den friske havluft.

Verdensmål i projektet

Projektet tager højde for problematikker, der vedrører verdensmålene, bl.a. verdensmål 4 og 8. Ved at bruge varme materialer og prioritere åbenhed i huset, skaber vi et trygt og inkluderende studiemiljø, der fastholder kursisterne i deres uddannelse og synliggør husets faciliteter. Husets forskellige afdelinger markeres med farver, så det er nemt for brugerne at finde rundt, hvilket gør uddannelsen mere tilgængelig. Med valget af røde tegl går huset i forbindelse med den lokale kontekst og styrker herved lokalmiljøet, hvilket adresserer verdensmål 11. De røde teglsten mures op med kalkmørtel, hvilket skaber øget cirkularitet (jf. verdensmål 12), da teglstenene herved kan pilles fra hinanden og genbruges. Gennem hele projektet har vi desuden fokuseret på et godt samarbejde, og projektet adresserer herigennem verdensmål 17.

Bygherre
HF VUC Nordsjælland
Areal
2500 m²
Årstal
2022
Beliggenhed
Helsingør, Danmark
Samarbejde
Juul og Nielsen, DEM, Skanding
Brugere
VUC og HF Uddannelser