Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Kampsportens Hus

Lokalt fællesskab

På et travlt urbant hjørne i Københavns Nordvestkvarter vil Kampsportens Hus forene byens kampsportfællesskaber indenfor karate, taekwondo, thai boksning og mange flere i et nyt ambitiøst hus for kultur og sport. I vores forslag til huset oversætter vi kampsport filosofien om at afbalancere rolig kontemplation og fysisk styrke til et arkitektonisk koncept med kontraster, og lader bygningen selv omfatte overgangen fra det livlige byliv ved Nørrebro station til en afskærmet rolig haveindstilling til træning og meditativ kontemplation. Facaden er en kombination af blødt afrundede teglelementer og store panoramavinduer, der tilbyder nøjagtigt indrammet udsigt over livet inden i. Indvendige, åbne og udgående faciliteter i stueetagen har en høj grad af gennemsigtighed, og inviterer folk ind. Når man bevæger sig op gennem husets niveauer, ændres oplevelsen til mere rolige omgivelser i den minimalistiske nordiske Do Jos og udendørs træningsterrasser.

Bygherre
Københavns Kommune
Område
3800 m²
Årstal
2018
Beliggenhed
København, Denmark
Samarbejde
STED CPH, Rambøll
Billeder
EDiT - architectural visualization studio
Brugere
Martial arts club, Nørrebro