Ketchercenter Helsingør
Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Ketchercenteret Helsingør

Samspil i centrum

Ketchercenteret er et inviterende samlingspunkt for aktivitet og fællesskab, hvor sportsudøvere og besøgende kan mødes om alt fra fællesspisning og morgenkaffe til workshops og præsentationer. Centerets åbenhed skaber sammenhæng og involvering for brugerne, der kan blive stimuleret af de forskellige aktiviteter i hallerne.

Projektet er en udvidelse af den karakteristiske rundbuehal i Helsingør fra 1930’erne. Den eksisterende rundbuehal får nye sortmalede facader, der giver den et moderne og stilrent look. Ketchercenteret får desuden to nye tennishaller, der bygger videre på den eksisterende hals arkitektur, samt en inviterende Samværsarena. Den dobbelthøje Samværsarena binder de tre haller harmonisk sammen både fysisk og visuelt med dens enkle og klare arkitektur. Her ankommer gæster og sportsudøvere til den lyse og imødekommende foyer. Bygningen beklædes med hvide translucente profilglas, der står i kontrast til de mørke rundbuehaller og dermed skaber et flow mod bygningen. U-glasfacaden skaber et naturligt lysindfald, der samtidig virker solafskærmende på varme dage. Efter solnedgang får profilglasset bygningen til at lyse imødekommende op i mørket.

Et fællesskabende sportscenter

Samværsarenaen er Ketchercenterets hjerte. I Samværsarenaen er der visuelt udsyn til hallerne, hvorfra husets brugere kan lade sig inspirere til at deltage i Ketchercenterets mange aktiviteter. Under og efter træning inviterer Samværsarenaen til uformelt ophold og fællesskab gennem hyggelige nicher og kroge samt mere åbne fællesarealer. Bygningen rummer bl.a. det multifunktionelle møbel Podiet, der både kan bruges som opholdsplads efter træning, venteområde for forældre og til træningsøvelser. I det store område Workshoppen kan klubben afholde events, og fællesarealet Langbordet kan imødekomme både åbne arrangementer som fællesspisning og fungere som mødelokale eller arbejdsplads for ventende forældre. Fleksibiliteten i designet åbner op for forskellige former for samvær og understøtter hermed centerets dynamik og aktivitet.

Bæredygtigheds ambitioner

Byggeriet certificeres til DGNB Sølv.

Bygherre
Helsingør Kommune
Areal
2492 m²
Beliggenhed
Helsingør, Danmark
Samarbejde
Juul og Nielsen, 1:1 landskab, DEM, Skanding
Billeder
Christensen & Co.
Brugere
Helsingør Tennisklub, Helsingør Badmintonklub