Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

P-hus Glostrup Hospital

en frodig spiral

Glostrup Hospitals fremtrædende P-hus Glostrup afslutter Hospitalets store parkeringsareal. Det arkitektoniske greb er enkelt, men effektivt: Parkeringsarealet bliver foldet op og rundt for at skabe en dynamisk pladsoptimeret spiral. Spiralen snor sig om et åbent haverum med store træer, som skaber naturlig ventilation i huset og lader dagslys slippe ind. Facadens grønne vækstvæg er husets særkende, og for at planterne er frodige bliver de passet vedhjælp af avancerede censorer og vandingsanlæg. Vi har haft et stort fokus på tryghed og bæredygtighed i projektet, hvor resultatet er en intuitiv og logisk indretningen, hvilket gør det enkelt at finde en ledig parkeringsplads, blandt de 400 anlagte pladser, og vejen fra pladsen til hospitalet er let og tryg.

Bæredygtighed og verdensmål på p-hus Glostrup

Det frodige grønne udtryk understreger den arkitektonisk ambition om at skabe et minimalt CO2-fodaftryk. Bæredygtighed er derfor også integreret i alle husets elementer, hvor fokus har været på overskuelighed, dagslys og udsyn til omgivelserne. Projektet er udviklet og opført før verdensmålene blev formuleret. Derfor er løsningerne ikke designet til at svare på verdensmålenes indsatsområder. En analyse af projektets bæredygtighedstiltag viser dog, at følgende mål adresseres: verdensmål 3: sundhed og velvære, verdensmål 7: bæredygtig energi, verdensmål 8: ansvarlige jobs og økonomisk vækst, verdensmål 11: bæredygtige byer og lokalsamfund, verdensmål 13: kllimahandling, verdensmål 15: livet på land og verdensmål 17: partnerskab.

Bygherre
Region Hovedstaden
Område
9.600 m²
Årstal
2014
Beliggenhed
Glostrup, DK
Samarbejde
5E-byg, Lassen Landscape, SWECO
Billeder
Bo Bolther
Brugere
Glostrup Hospital