Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Tidløst inventar

event venue

K.B. Hallen har som en fugl Fønix rejst sig fra asken i en nyfortolkning, der bygger videre på arven fra den gamle ikoniske hal, der nedbrændte i 2011. Hallen har siden 1938 været kulturgenerator for store events, koncerter og messer. Vores indretning af huset er baseret på et sammenhængende visuelt koncept med intuitiv wayfinding og eksklusiv farvesætning.

Hallen rummer mange forskellige events og offentlige arrangementer. Derfor har vi prioriteret robust og fleksibelt inventar, der både understøtter funktionen og arkitekturen. Inventaret er enkelt, diskret og tidløst i designet. Inde i hallen er de faste tribuner blevet afløst af fleksible tribuneopstillinger. Tilskuerpladserne kan derfor hurtigt omstilles fra én eventtype til en anden, og hallen kan iscenesættes, så den passer bedst muligt til det enkelte arrangement.

De lange, specialdesignede barer på første sal er opført i sort og giver barområdet et stilrent look. Her er loftet lavt og omgivelserne mørke, så baren fremstår som en moderne lounge. Skærme på væggen informerer om, hvad baren serverer, og bronzespejle bag bartenderen kaster et eksklusivt lys over området.

Garderoben er designet, så den afspejler den topmoderne sportsarena og eventspace, som KB-hallen er. Gennem designet får garderoben to udtryk: fra siden fremstår den transparent og lys, mens den forfra fremtræder mørk og mystisk. Nicher med bænke langs gangarealerne er opført i bambuspaneler som kontrast til det ellers mørke interiør, der drager tilskuere til ophold. Mod de sorte vægge og lofter fremstår panelerne gyldne, så rummet får et eksklusivt udtryk om natten og et varmt udtryk om dagen, hvor dagslyset skinner ind.

Wayfinding i K.B. Hallen er nemt aflæselig og kan ses på afstand. Fokus har været på at skabe en opdateret og identitetsgivende wayfinding, der er synlig og gør det nemt at finde rundt i huset. CCO har desuden udviklet grafisk udtryk til K.B Hallens multisex-toiletter.

Når gæsterne går gennem det åbne indgangsparti, byder en rummelig foyer dem indenfor og videre ind i hallens primære sal. Brede trapper leder både ned til garderobe og toiletter i kælderen og op på første sal, hvor en serie af loungeområder og barer skaber en ramme om bygningens primære konstruktion såvel som om de store kulturoplevelser, der udfolder sig under buens hvælvede loft. Her byder Buen – som er titlen på lysinstallationen, der pryder K.B. Hallens foyer – velkommen. Kunstværket er skabt af af Viera Collaro som en integreret del af den nye K.B. Hallen.