Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Bengerd Campus Hall

A social engine

Bengerd Sports hall on Ringsted Campus is built for Ringsted Gymnasium, and acts as a social engine on Ringsted Campus. The hall is a multifunctional setting for sporting activities. Embedded one and a half metres into the terrain, the sports hall boasts high ceilings and large glass surfaces that let in natural light. Further, the glass allows people outside to watch what is happening in the hall, and in the three multifunction rooms. The roof, which is clad with expanded weathering steel, extends beyond the façade to provide sun-screening in the most exposed places. The façade overlooking the main campus is open, and a sloping landscape connects the hall with its surroundings. The landscape is designed for social gatherings and relaxation, and offers views of the activities taking place inside the hall and on campus.

How the project addresses the Sustainable Development Goals

In the project we have worked with issues related to the Sustainable Development Goals. However, the project was not designed to address the global goals, as it was created before the goals were adopted by the UN. We have worked with issues related to: SDG 3: Good Health and well-being, SDG 4: Quality education, SDG 8: Decent work and economic growth, SDG 11: Sustainable cities and communities and SDG 17: Partnerships for the goals.

Client
Ringsted Municipality
Area
1800 m²
Year
2014
Location
Ringsted, DK
Collaborators
Marianne Levinsen Landscape, SWECO
Images
Bo Bolther
Users
Ringsted Campus