Læringshuset Nærheden inventar
Læringshuset Nærheden
Læringshuset Nærheden inventar
Previous
Next
  • Thumbnails
  • Fullscreen
  • Go to text

Wayfinding

Learning centre

Nærheden Learning Centre is a project-based school where students are educated in different learning spaces depending on their needs and project phase. Therefore, it is important that the children can navigate around the house on their own, making wayfinding a central element in the project.

In Nærheden Learning Centre, we have rethought the traditional understanding of rooms. Here, the spaces are not necessarily defined by walls. Markings on the floor indicate smaller “rooms” within the open learning zones, where the furniture can easily be moved around to create new spaces.

The areas outside the learning zones are escape routes that may not be furnished. This is evident in the wayfinding through markings on the floor. The simple graphics are placed on the floor and walls, so they can be seen by children and adults alike. Using simple arrows on the floor, the building’s users can easily navigate around the different departments.

Wayfinding in the Learning Centre is inspired by Lars von Trier’s Dogville.

Client
Høje-Taastrup Municipality
Area
15.500 m²
Year
2021
Location
Høje-Taastrup, Denmark
Images
Christensen & Co